neljapäev, 21. juuli 2011

Juustu-mustikakook




Tainas:
  • 3 dl nisujahu
  • 0,5 tl soola
  • 125 g pehmet võid
  • 2 sl hapukoort
  • 2 sl suhkrut
Täidis:
  • 100 g sulatatud juustu
  • 100 g kohupiima
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 5 dl mustikaid
Kate:
  • 2 dl hapukoort
  • 0,5 dl suhkrut
Valmista tainas. Sega jahu, sool, pehme või ja hapukoor ühtlaseks tainaks, suru see küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhja ja küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.
Valmista täidis. Hõõru sulatatud juust ja kohupiim ühtlaseks, lisa munakollased, suhkur, vanillsuhkur ja vahustatud munavalged. Kalla segu eelküpsetatud põhjale, raputa peale mustikad. Küpseta 45 minutit 175 kraadises ahjus.
Sega hapukoor ja suhkur, kata kook seguga ning küpseta veel 10 minutit.
Jahuta kook ja hoia enne serveerimist vähemalt paar tundi külmkapis.

Allikas: Nami-nami

2 kommentaari:

  1. Mainin kõigepealt, et Teie koogid on uskumatult ilusad (olen kokku valinud ligi 100 kooki mida kindlasti tegema peaks !!). Aga seoses selle koogiga tekkis küsimus kui suur koogivorm peaks olema ? :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Seda on rõõm kuulda, et leidsite siit nii palju proovimist väärt koogiretsepte.
      Selle koogi tegemiseks kasutasin 24 cm läbimõõduga koogivormi.

      Kustuta