Põhi:
- 150 g võid
- 3,5 dl nisujahu
- 2 sl vett
- 1-2 sl suhkrut
- Veidi soola
- 2,5 dl 10% rõõska koort
- 3 sl suhkrut
- 2 munakollast
- 2 sl maisitärklist
- 2-3 tl vanillsuhkrut
- Poole sidruni riivitud koor
- 5 dl mustikaid
- 200 g punase- või mustasõstraželeed
Samal ajal valmista täidis. Selleks sega kastrulis koor, suhkur, munakollased ja maisitärklis ning kuumuta vispliga kergelt kloppides, kuni kreem pakseneb (umbes 10 minutit). Lase jahtuda, klopi hulka vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor.
Sulata sõstraželee madalal kuumusel.
Enne serveerimist vala pirukapõhjale kreem, laota peale mustikad ning tilguta peale vedelat marjaželeed.
Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar