teisipäev, 12. juuli 2011

Suvine mustikakook




Põhi:
  • 150 g võid
  • 3,5 dl nisujahu
  • 2 sl vett
  • 1-2 sl suhkrut
  • Veidi soola
Keedukreem:
  • 2,5 dl 10% rõõska koort
  • 3 sl suhkrut
  • 2 munakollast
  • 2 sl maisitärklist
  • 2-3 tl vanillsuhkrut
  • Poole sidruni riivitud koor
Kaunistamiseks:
  • 5 dl mustikaid
  • 200 g punase- või mustasõstraželeed
Haki või jahuga segamini. Lisa suhkur, sool ja vesi ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtesse, torka põhja kahvliga augud ja toesta ääred fooliumiga. Pane 5 minutiks sügavkülma. Küpseta 225 kraadises ahjus 5 minutit, seejärel eemalda foolium ning küpseta veel 10 minutit.
Samal ajal valmista täidis. Selleks sega kastrulis koor, suhkur, munakollased ja maisitärklis ning kuumuta vispliga kergelt kloppides, kuni kreem pakseneb (umbes 10 minutit). Lase jahtuda, klopi hulka vanillsuhkur ja riivitud sidrunikoor.
Sulata sõstraželee madalal kuumusel.
Enne serveerimist vala pirukapõhjale kreem, laota peale mustikad ning tilguta peale vedelat marjaželeed.

Allikas: "100 kooki 3" - Angeelika Kang, Lia Virkus, Pille Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar