kolmapäev, 18. mai 2011

Daimi šokolaadiga juustukook




Rohkesti imehead krõbedat ja karamellist Daim šokolaadi sisaldav rammus, kuid väga maitsev kook, millel huvitav ja vähemagus küpsise-leiva põhi.

Põhi:
  • 100 g kuiva musta leiba
  • 150 g šokolaadiküpsiseid
  • 150 g võid
Täidis:
  • 200 g Daimi šokolaadi
  • 400 g maitsestamata toorjuustu
  • 4 dl vahukoort
  • 500 g kohupiimapastat
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1-1,5 dl tavalist või tuhksuhkrut
  • 5 tl želatiini
  • 5 sl piima
Kaunistamiseks:
  • 100 g Daimi šokolaadi
Purusta kuivatatud leib ja küpsised. Lisa sulatatud või ja sega. Suru küpsetuspaberiga kaetud 24 cm lahtikäiva vormi põhja ning pane täidise valmistamise ajaks külma.
Vahusta toasoe toorjuust (tuhk)suhkruga ja vanillisuhkruga. Lisa kohupiimapasta. Vahusta vahukoor. Paisuta želatiin piimas ja sulata pidevalt segades pliidil madalal kuumusel. Nirista želatiin vahustades kohupiimamassi hulka ja sega kiirelt sisse ka vahustatud koor ja hakitud šokolaad. Tõsta täidis vormi ja pane üleööks külma. Vahetult enne serveerimist kaunista jämedalt hakitud šokolaadiga.

Allikas: "Juustukoogid"

1 kommentaar: