neljapäev, 1. september 2011

Kesksuve köögiviljavorm


Eriti hea koorese juustukastmega vormiroog, milles ohtralt tervislikku värsket kraami ja veidike seeni ning kogu see kupatus on kroonitud veel riivjuustuga. Väga maitsev!


Kuuele
  • 300 g porgandeid
  • 300 g kartuleid
  • 300 g lillkapsast
  • 200 g aedube
  • 300 g värskeid herneid
  • 200 g kukeseeni
  • 1 sl võid
  • 200 g sulatatud juustu
  • 2 dl köögiviljakeeduleent
  • 2 tl mahedat sinepit
  • 2 dl kohvikoort
  • Riivitud muskaatpähklit
  • Soola
  • Musta pipart
  • Tilli
  • 100 g riivjuustu
Puhasta köögiviljad ja tükelda suupäraseks. Keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit või auruta pehmeks. Nõruta, kuid säilita 2 dl keeduvedelikku.
Prae seeni mõni minut 1 sl võis. Sega sulatatud juust köögiviljakeeduvedeliku ja kohvikoorega, maitsesta sinepi, muskaatpähkli, soola ja pipraga, lisa hakitud till. Sega kaste köögiviljade ja seentega, vala võiga määritud ahjuvormi. Raputa peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30-35 minutit.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar