Maheda ja kerge tarretatud jogurtitäidise ja mahlaste pirnitükikestega kakaorull.
Biskviit:
- 6 muna
- 6 sl suhkrut
- 6 sl nisujahu
- 2 sl kakaopulbrit
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 4 väikest pirni
- 4 tl suhkrut
- Kaneeli
- 500 ml maitsestamata jogurtit
- 8 tl vedelat mett
- 4 tl želatiini + 7 sl vett
- 100 g tumedat šokolaadi
Vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Munavalged vahusta kõvaks vahuks. Sega jahu, kakao- ja küpsetuspulber ning lisa munakollasevahule. Sega ettevaatlikult hulka ka munavalgevaht. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahjus 10-12 minutit.
Koogi küpsemise ajal puhasta ja tükelda pirnid, pane koos tilgakese veega potti ja kuumuta, kuni pirnid pisut pehmenevad, lisa suhkur ja kaneel. Lase jahtuda.
Paisuta želatiini külmas vees 5-10 minutit, seejärel sulata pliidil madalal kuumusel.
Sega maitsestamata jogurt meega, vala hulka pirnitükid ja lõpuks lisa sulatatud želatiin.
Pane küpsenud biskviit alusele, lase jahtuda, määri peale pirni-jogurti segu ning tõsta külmkappi tarretuma. Kui jogurt on veidi tahkunud, keera kook rulli ning hoia kuni serveerimiseni külmas.
Enne serveerimist sulata šokolaad ja kaunista sellega rull.
Allikas: Tervis Pluss
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar