reede, 2. september 2011

Suitsujuustune tervislik kapsapirukas



Põhi:
  • 1 dl täisteranisujahu
  • 1 dl täisterakaerahelbeid
  • 1 dl kaerakliisid
  • 100 g võid
  • 0,5 tl soola
  • 0,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 dl riivitud porgandit
Täidis:
  • 700 g peakapsast
  • 100 g või rohkem suitsujuustu
  • 2 muna
  • 200 g maitsestamata jogurtit
  • Soola, pipart
  • Tilli
  • 0,5 tl mett või pruuni suhkrut
  • Soovi korral 150-200 g suitsukala või -kana
Sega pehme või riivitud porgandiga. Sega omavahel jahu, helbed, kliid, sool ja küpsetuspulber. Ühenda kaks segu ja mätsi käte abil ühtlaseks tainaks. Pane tainas täidise valmistamise ajaks külma seisma.
Lõika või riivi kapsas peenteks ribadeks. Pane kapsas vähese soolaga maitsestatud vette keema. Keeda poolpehmeks. Nõruta. Soovi korral lisa nõrutatud kapsale suitsukala või -kanatükid ning maitsesta soola, pipra ja hakitud tilliga, lisa mesi või pruun suhkur.
Suru tainas küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhjale ja veidi ka äärtele. Küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit.
Võta põhi ahjust, tõsta peale maitsestatud kapsasegu. Raputa peale riivitud suitsujuust ning kalla üle lahtiklopitud munadest, veidikesest soolast ja maitsestamata jogurtist valmistatud seguga. Aja ühtlaselt laiali. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30 minutit või seni, kuni pirukas on kergelt pruun.
Lase veidi jahtuda ning serveeri.

Allikas: KataStroofiline keskkond

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar