neljapäev, 15. september 2011

Jäätis röstitud pirni ja pähklipralineega




  • 3-4 suurt küpset pirni
  • 400 ml 35% rõõska koort
  • 200 ml piima
  • 1 kaneelikoor
  • 150 ml pruuni suhkrut
  • 200 ml pähklipralineed
Pähklipralinee:
  • 200 ml pähkleid
  • 200 ml suhkrut
  • 50 ml vett
Pähklipralinee: Aseta suhkur pannile, kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur on karamellpruun. Seejärel lisa vähehaaval vesi, ise koguaeg segades. Sega hulka pähklid ja kuumuta segades kuni karamell on tumepruun. Vala pähkli-karamellisegu küpsetuspaberile ja lase jahtuda. Seejärel vala need köögikombaini ja purusta kuni need on jämedalt hakitud (mitte pulbriks).
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et sisemine pool jääb ülespoole ja küpseta umbes 1 tund või kuni pirnid on pehmed. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Vala piim, pruun suhkur ja kaneelikoor potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni suhkur on täielikult lahustunud. Kui suhkur on lahustunud, tõsta segu kõrvale ja lase 30 minutit seista. Seejärel eemalda kaneelikoor.
Jahtunud pirnid suru kahvliga kergelt pudruks.
Sega rõõsk koor jahtunud piimaga. Sega kooresegusse purustatud pirnid. Aseta segu külmkappi vähemalt 1 tunniks või kuniks segu on jahtunud.
Siis sega hulka pähklipralinee ja valmista jäätisemasinas jäätis.

Allikas: Kitchen wensh


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar