- 3-4 suurt küpset pirni
- 400 ml 35% rõõska koort
- 200 ml piima
- 1 kaneelikoor
- 150 ml pruuni suhkrut
- 200 ml pähklipralineed
- 200 ml pähkleid
- 200 ml suhkrut
- 50 ml vett
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Koori pirnid, lõika neljaks ja eemalda südamikud. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile nii, et sisemine pool jääb ülespoole ja küpseta umbes 1 tund või kuni pirnid on pehmed. Tõsta kõrvale ja lase jahtuda.
Vala piim, pruun suhkur ja kaneelikoor potti ja kuumuta madalal kuumusel kuni suhkur on täielikult lahustunud. Kui suhkur on lahustunud, tõsta segu kõrvale ja lase 30 minutit seista. Seejärel eemalda kaneelikoor.
Jahtunud pirnid suru kahvliga kergelt pudruks.
Sega rõõsk koor jahtunud piimaga. Sega kooresegusse purustatud pirnid. Aseta segu külmkappi vähemalt 1 tunniks või kuniks segu on jahtunud.
Siis sega hulka pähklipralinee ja valmista jäätisemasinas jäätis.
Allikas: Kitchen wensh
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar