pühapäev, 4. september 2011

Ploomi-müsliruudud




18 tk/ 1 tk 335 kcal
  • 450 g värskeid ploome
  • 0,5 tl piparkoogimaitseainet
  • 300 g heledat Muscovado suhkrut
  • Veidi soola
  • 350 g võid
  • 300 g väiksemaid kaerahelbeid
  • 140 g jahu
  • 50 g hakitud Kreeka pähkleid
  • 3 sl heledat siirupit
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Poolita ploomid, eemalda kivid ja tükelda jämedalt. Raputa peale piparkoogimaitseaine, 50 g suhkrut ja veidi soola.
Sulata või. Sega kausis kaerahelbed, jahu, tükeldatud pähklid ja ülejäänud suhkur. Lisa sulavõi ja siirup.
Määri 20x20 cm vorm võiga. Suru pool kaerahelbesegust vormi ja kata ploomidega. Kata ülejäänud helbeseguga ja suru ühtlaseks. Küpseta 45-50 minutit.
Jahuta täielikult ja lõika 18 tükiks. Säilivad õhukindlas purgis kuni 2 päeva. Sügavkülmas säilivad kuu aega.

Allikas: Oma Maitse (august 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar