reede, 24. juuni 2011

Roosa maasika-kohupiimatort





Siidjalt pehme ja suussulav armas roosa maasikakoogike.

  • 100 g Digestive küpsiseid
  • 50 g võid
  • 500 g maasikaid
  • 150 g toorjuustu
  • 600 g vanillikohupiimapastat
  • 0,75 dl suhkrut
  • 4-5 sl mahla või vett
  • 3,5 tl želatiini
Vooderda 22 cm läbimõõduga koogivorm toidukilega.
Sulata või. Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu koogivormi põhja. Pane külmkappi tahenema.
Tükelda 250 g maasikaid väikesteks tükkideks. Purusta 125 g maasikaid saumiksriga. Mikserda hulka toorjuust. Kui segu ühtlane vala peale ka kohupiimakreem ja suhkur. Mikserda minutikene, et kõik seguneksid.
Paisuta želatiini mahlas või vees 5-10 minutit, seejärel sulata pliidil madalal kuumusel. Seejärel käivita taas mikser ja nirista želatiin kohupiimasegu hulka. Lõpuks sega kreemile hulka tükeldatud maasikad. Vala segu kilega vooderdatud koogivormi ning jäta külmkappi vähemalt neljaks tunniks, soovitatavalt üleööks tahenema.
Alles jäänud 125 g maasikatega kaunista kook.

Allikas: Köögikatsed

1 kommentaar:

  1. Sinu pildid koogist on küll väga isuäratavad. :) Hea teada, et ka veidi suurema koguse želatiiniga jääb tulemus hea. Teen ka oma retsepti vastava märke.

    VastaKustuta