Tegemist on vahuse, pehme, suussulava ja iirisese koogiga, mis ilma iirisekastmeta poleks pooltki nii hea. Põhi on koogil kergelt pähkline ja mõnusalt õhuke. Mina lasin koogil üleöö külmkapis seista.
Põhi:
- 140 g jahu
- 50 g jahvatataud metspähkleid
- 100 g võid
- 50 g suhkrut
- 1 munakollane
- 1-2 sl külma vett
- 250 g mascarpone't
- 4 sl tuhksuhkrut
- 150 ml 35% rõõska koort
- 250 g maasikaid
- 140 g pehmeid iiriseid
- 6 sl piima
- Metspähkleid
Tõsta pehmed tükeldatud iirised ja piim potti ning mõõdukal tulel keetes ja pidevalt segades valmista ühtlane, läikiv iirisekaste. Aseta jahtuma.
Vahusta mascarpone tuhksuhkruga. Lisa vahustatud koor. Sega viilutatud maasikad kreemi hulka. Eemalda küpsetatud koogipõhi vormist. Määri 2/3 iirisekastet koogipõhjale, siis kata mascarpone-kreemiga. Nirista peale ülejäänud iirisekaste ja raputa üle hakitud metspähklitega.
Allikas: Oma Maitse (juuni 2011)
Sain ka sõbranna juures seda kooki aga suht halb oli süüa, põhi oli kuidagi liiga kõva. Kuidas sul põhi jäi?
VastaKustutaMinu koogil oli põhi täpselt parajalt pehme, võibolla sellepärast, et mul seisis kook üleöö külmas.
VastaKustuta