pühapäev, 19. juuni 2011

Aedmaasika-rabarberihoidis




  • 400 g maasikaid
  • 300 g rabarbereid
  • 2 dl vett või punast mahla
  • 1/2 vanillikauna
  • 1 kaneelikoor
  • 3 dl moosisuhkrut
1.meetod:
Puhasta maasikad, loputa sõelal ja nõruta hoolikalt. Lõika rabarber umbes 2 cm suurusteks tükkideks ning tükelda maasikad. Tõsta marjad ja rabarber paksupõhjalisse potti, lisa suhkur, kaneelikoor, pikuti pooleks lõigatud vanillikaun ja vesi. Keeda hoidist madalal kuumusel umbes 15-20 minutit. Koori pinnale tekkinud vaht ning eemalda vanillikaun ja kaneelikoor. Tõsta hoidis kuumadesse puhastesse purkidesse ja sule õhukindlalt.

2.meetod:
Pane maasika-ja rabarberitükid purkidesse (raputa vahetevahel, et rohkem marju purki mahuks). Kuumuta vesi keemiseni, lisa pikuti pooleks lõigatud vanillikaun ning suhkur ja kaneelikoor. Keeda 2-3 minutit, riisu vaht ja eemalda vanillikaun ning kaneelikoor. Kuum suhkrulahus vala peene joana maasikatele ja rabarberitele. Aseta purkidele kaaned ning kuumuta purke 80-85 kraadi juures, kas kuumas vees või 15-20 minutit ahjus. Sule purgid kohe pärast kuumutamist õhukindlalt ja jahuta kiiresti maha.

Allikas: Santa Maria Väike hoidiste raamat




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar