teisipäev, 28. juuni 2011

Mahe maasikakook





Põhi:
  • 125 g martsipanimassi
  • 125 g võid
  • 1 muna
  • 3,5 dl jahu
  • Pisut soola
Täidis:
  • 165 ml kookospiima
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 4 želatiinilehte
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 500-600 g maasikaid
Sõtku või väikeste kogustena martsipani hulka. Kui martsipanimass on piisavalat pehmeks muutunud, saad tainast lusikaga edasi segada. Lisa muna, seejärel sega hulka jahu ja sool. Vajuta tainas võitatud 26 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhja ja äärtele. Torka tainasse kahvliga augud. Pane vorm 30 minutiks külmkappi. Küpsetamise ajaks aseta põhjale vormi säilitamiseks foolium ubade, herneste või muu raskusega. Küpseta 200 kraadises ahjus 10-15 minutit. Eemalda foolium, kui põhi on veel toores, küpseta seda ilma fooliumita veel umbes 5 minutit. Jäta koogipõhi jahtuma.
Täidise valmistamiseks vala potti kookospiim ja lisa tükeldatud valge šokolaad. Sulata šokolaad nõrgal kuumusel. Paisuta želatiinilehed külmas vees. Seejärel sulata need soojas kookose-šokolaadisegus. Lisa juurde sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Vala jahtunud segu toasoojale toorjuustule ja sega omavahel läbi. Lõpuks lisa suhkruga vahustatud koor. Lao tükeldatud maasikad jahtunud koogipõhjale. Vala marjadele kookose-šokolaadisegu. Lase tarduda vähemalt 3-4 tundi. Kaunista maasikatega.

Allikas: "100 kooki 3" - A. Kang, L. Virkus, P. Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar