pühapäev, 26. juuni 2011

Beseerull, täidiseks vanillikreem ja maasikad




Tõeliselt suus-sulav ja pehme beseerull, millesse keeratud mõnusalt vanillikreemi ja punapõskseid magusaid maasikaid. Lasin rullil üleöö külmas seista.


Vanillikreem:
  • 250 ml piima
  • 1 vanillikaun
  • 3 suurt munakollast
  • 50 g suhkrut
  • 1 sl jahu
  • Veidi võid
Besee:
  • 1 tl maisijahu
  • 1 tl valge veini äädikat (kasutasin õunaäädikat)
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 suurt munavalget
  • 75 g suhkrut
  • 75 g tuhksuhkrut
Täidis:
  • 150 ml 35% rõõska koort
  • 450 g viilutatud maasikaid
  • Tuhksuhkrut
Vanillikreemi jaoks vala piim potti ning lisa poolitatud vanillikaunast kaabitud seemned ja ka kaun ise. Lase tasahaaval keema minna, vähenda kuumust ja hauta 2 minutit.Vahusta munakollased, suhkur ja jahu heledaks kreemiks. Nüüd sega mikserdades kolmes osas juurde kuum piim. Vala mass tagasi potti ja lase pidevalt segades uuesti keema tõusta. Kui kaste on paksenenud, vähenda kuumust ja hauta segades veel 2 minutit. Õngitse välja vanillikaunapoolikud, klopi sisse või ja tõsta kaste esmalt jahtuma ning siis külmikusse. Võid kastme juba eelmisel päeval valmis teha.
Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 23x33 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega maisijahu, veiniäädikas ja vanilliekstrakt pastaks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa mikserdamist jätkates omavahel segatud suhkrud ja äädikapasta. Määri tainas ahjuplaadile ja tõmba pealt siledaks. Küpseta 20 minutit.
Vahusta 35% rõõsk koor ja sega jahtunud vanillikreemiga. Tõsta beseepõhi ahjust, kummuta küpsetuspaberile ja eemalda pealispinnal olev paber. Lase mõni minut jahtuda. Määri vanillikreem tainale, jättes ääred mõne sentimeetri ulatuses vabaks. Kata viilutatud maasikatega. Keera ettevaatlikult küpsetupaberi abil rulli. Kata pealt tuhksuhkrupuistega.

Allikas: Oma Maitse (juuni 2011)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar