Tõeliselt suus-sulav ja pehme beseerull, millesse keeratud mõnusalt vanillikreemi ja punapõskseid magusaid maasikaid. Lasin rullil üleöö külmas seista.
Vanillikreem:
- 250 ml piima
- 1 vanillikaun
- 3 suurt munakollast
- 50 g suhkrut
- 1 sl jahu
- Veidi võid
- 1 tl maisijahu
- 1 tl valge veini äädikat (kasutasin õunaäädikat)
- 1 tl vanilliekstrakti
- 4 suurt munavalget
- 75 g suhkrut
- 75 g tuhksuhkrut
- 150 ml 35% rõõska koort
- 450 g viilutatud maasikaid
- Tuhksuhkrut
Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 23x33 cm ahjuplaat küpsetuspaberiga. Sega maisijahu, veiniäädikas ja vanilliekstrakt pastaks. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning lisa mikserdamist jätkates omavahel segatud suhkrud ja äädikapasta. Määri tainas ahjuplaadile ja tõmba pealt siledaks. Küpseta 20 minutit.
Vahusta 35% rõõsk koor ja sega jahtunud vanillikreemiga. Tõsta beseepõhi ahjust, kummuta küpsetuspaberile ja eemalda pealispinnal olev paber. Lase mõni minut jahtuda. Määri vanillikreem tainale, jättes ääred mõne sentimeetri ulatuses vabaks. Kata viilutatud maasikatega. Keera ettevaatlikult küpsetupaberi abil rulli. Kata pealt tuhksuhkrupuistega.
Allikas: Oma Maitse (juuni 2011)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar