Teisipäev, 7. juuni 2011

Karamelline rabarberikook






Rohkelt demerara suhkrut sisaldav mahlane ja pehme rabarberikook, millel karamelliselt läikiv ja magus glasuur.

  • 100 g toasooja võid
  • 2 dl demerara suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 2 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl piima
  • 300 g rabarberit
  • 2 sl suhkrut
  • 2 tl kaneeli
Glasuur:
  • 1 sl võid
  • 1 dl demerara suhkrut
  • 1 dl vahukoort
Serveerimiseks:
  • Vanilli- või karamellijäätist

Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga.
Tükelda rabarberid ning sega kaneeli ja suhkruga, seejärel jäta ootele kuni valmistad taina. Vahusta toasoe või suhkrutega, lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad. Sõelu hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja lisa piim. Sega taina hulka tükeldatud rabarberid ja vala tainas ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit.
Glasuuri jaoks kuumuta kuival pannil suhkrut, kuni see sulab ja kergelt pruunistub. Lisa vähehaaval koor ja või, sega ühtlaskes.
Torka koogi sisse tikuga augud ja vala glasuur kuumale koogile. Lase jahtuda ja serveeri jäätisepalliga.

2 kommentaari:

  1. See võib küll väga hea olla. Pole kunagi karamelliglasuuriga rabarberikooki teinud. Proovin teha, rabarberit veel jätkub. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  2. Anonüümne, proovi kindlasti, sest see oligi hea.

    VastaKustuta