pühapäev, 19. juuni 2011

Rabarberine saiavorm kardemoniga




Tegemist on saiavormiga, mis sisaldab peale rabarberite ka rohkesti rosinaid ja kardemoni ning selle saiavormi võlu peitub karamellistes saiakuubikutes, nämma. See saiavorm on maitsev nii leigena kui ka külmkapikülmana. Ja ettevaatust, nendest krõbedatest karamellistest saiakuubikutest võib sõltuvusse jääda :)

  • 1 päts saia
  • 2 dl suhkrut
  • 200 g rabarbereid
  • 2 tl kardemoni
  • 3 dl rosinaid
  • 3 muna
  • 2,5 dl kohvikoort
  • 3 sl suhkrut
Lõika saiaviilud kuubikuteks. Lase 2 dl suhkrul pannil karamelliks muutuda, lisa saiakuubikud ja pööra neid karamellis. Seejärel vala küpsetuspaberile ja aja laiali. Kui saiakuubikud on jahtunud, võid need suurtest karamellistunud klimpidest lahti murda.
Lao võitatud ahjuvormi kiht karamelliseid saiakuubikuid, puista peale hakitud rabarberit, kardemoni ja rosinaid. Seejärel pane jälle üks kiht saiakuubikuid, ülejäänud rabarber, kardemon ja rosinad ning kõige peale lao järelejäänud saiakuubikud.
Vahusta munad 3 sl suhkruga, lisa kohvikoor. Vala segu saiakuubikutele ja pane ahju. Küpseta 180 kraadi juures, kuni vorm on pealt kuldpruun ja munasegu hüübinud (minul kulus selleks umbes 45 min).
Söö külma piima või jäätisega.

Allikas: Ajakiri Eesti Naine

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar