neljapäev, 30. september 2010

Jogurtikattega õunakook










Pehmel kohupiima-muretaina põhjal on jogurtine (või hapukoorene) kate, millel lisandiks veel õunad. Väga maitsev kook oli. Peale raputasin purustatud pähkleid, mis sobisid suurepäraselt, olles kergelt röstitud ja krõmpsuvad.
KOHUPIIMA-MURETAINAS:
  • 250 g teralist kohupiima
  • 200 g võid
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 dl suhkrut
KATE:
  • 6-7 õuna
  • 1 sidruni mahl
  • 500 g maitsestamata jogurtit või hapukoort
  • 3-4 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • Kaneeli või pähklipuru
Näpi toasooja või hulka kohupiim. Sega küpsetuspulber nisujahu sisse ning lisa koos suhkruga kohupiima-või segule.
Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga ja aja tainas sellele laiali. Et täidist taina alla ei valguks, tõsta taina servad üles.
Lõika pestud ja soovi korral kooritud õunad paksemateks viiludeks ning piserda üle sidrunimahlaga: see ei lase õuntel tumeneda ja annab neile mõnusa hapuka maitse. Lao õunad tainale.
Sega maitsestamata jogurt või hapukoor ja lahtiklopitud munad kokku, maitsesta suhkru ning vanillsuhkruga ja kalla segu õuntele. Soovi korral võid peale puistata kaneeli või pähklipuru. Küpseta 200 kraadi juures 25-45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar