esmaspäev, 27. september 2010

Pirni-mandlimoos vanillitäppidega





 Mõnusalt pehme,vanilline, krõmpsuvate mandlilaastude ja pisikeste vanillitäppidega pirnimoos. Kes armastab vähem magusamaid moose peaks suhkrukogust vähendama.



Umbes 1 liiter
  • 1 kg pirne
  • 0,3 dl vett
  • 5 dl moosisuhkrut
  • Pool vanillikauna
  • 1 dl röstitud mandlilaaste
Koori ja tükelda pirnid. Vala potti pisike törts vett, seejärel pirnid ja poolitatud vanillikaun, et ilusad seemned ikka välja pääseks. Lase pirnid madalal kuumusel podisema. Samal ajal rösti pannil mandlilaastud. Lisa pirnidele moosisuhkur ja hauta veel umbes pool tundi aegajalt segades. Otsi potist üles ja võta välja vanillikaun. Püreesta pirnid. Sega moosi hulka mandlilaastud ja vala purkidesse ning keera kaaned peale.

Allikas: Koduselt kokkamas


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar