teisipäev, 28. september 2010

Õuna-aprikoosimarmelaad







Suviselt kollane ning kergelt aprikoosine õunamoos.
  • 1 kg õunu
  • 6 dl vett
  • 100 g kuivatatud aprikoose
  • 4 dl suhkrut




Loputa aprikoosid, pane leigesse vette ja jäta üleöö ligunema.
Pese õunad, eemalda südamikud, lõika sektoriteks ja pane email- või roostevabast terasest potti. Lisa aprikoosid koos leotusveega. Keeda, kuni puuviljad on pehmed. Vahepeal sega puulusikaga ja kui vett jääb potis väheks, lisa seda juurde.
Püreesta puuviljad püreestaja, saumikseri või köögikombainiga ning pane püree tagasi potti. Lisa suhkur ja keeda pidevalt puulusikaga segades, kuni keedis muutub paksuks.
Vala marmelaad väikestesse pestud ja kuumutatud purkidesse. Sulge kuumade kaantega ja lase toatemperatuuril maha jahtuda. Säilita külmas.

Allikas: Naisteleht



1 kommentaar:

  1. Mul pole küll isiklikku õunaaeda, kuid see ei välista õunauputust minu köögis. Ära ei raatsi midagi visata. Nii otsingi erinevaid maitseid. See moos vääris katsetamist Õun võttis mõnusalt aprikoosi maitse omaks.

    VastaKustuta