neljapäev, 9. september 2010

Kohupiimakook rosinate ja õuntega




PÕHI:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl nisujahu
TÄIDIS:
  • 400 g (u 3 tk) õunu
  • 1 dl rosinaid
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 400 g rosina-vanillikohupiimakreemi 
  • 200 ml 35% rõõska koort
  • 2 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • Jahvatatud kaneeli pinnale raputamiseks
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa muna ja jahu ning sega ühtlaseks. Kata tainaga küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja ääred. Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks ning aseta need koos rosinatega tainale. Raputa peale kaneeli. Vahusta vahukoor ja sega ettevaatlikult, et vaht alla ei vajuks, kokku ülejäänud täidise ainetega. Saadud segu vala koogivormi. Silu pind ühtlaseks ja küpseta kooki eelkuumutatud 175 kraadi juures umbes 1 tund ja 20 minutit. Kui kook küpsemise ajal liialt pruunistub kata see fooliumiga. Valmis kook võta vormist välja ja jahuta. Enne serveerimist puista peale jahvatatud kaneeli.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar