reede, 1. oktoober 2010

Jõuluhõnguline õunamoos




Moosi keetmise ajal tungib kööki mõnus piparkoogilõhn. Moos on kergelt vürtsine aga samas ka magus. Nii, et õunamoosi ja piparkoogi armastajad, proovige!



  • 2,5 kg õunu
  • 1 kg suhkrut
  • 2 dl vett
  • 0,5 pakki (u 10-15 g) piparkoogimaitseainet
Pese, koori ja puhasta õunad, lõika väikesteks tükkideks või riivi. Pane koos vähese veega potti ning kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit, kuni õunad pehmenema hakkavad. Lisa suhkur ja piparkoogimaitseaine ning kuumuta veel 10-15 minutit, kuni õunad on pehmed. Pane kuum moos kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta kohe.

Allikas: Nami-nami

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar