esmaspäev, 20. september 2010

Karamellkaste



Üks ääretult maitsev karamellkaste, mis sobib nii koogi, magustoidu, saia kui ka pudru sisse. Soojalt oli vedel aga kui järgmise hommikuni külmas seisis oli parajalt paks, pigem nagu karamellkreem. Pealegi on valmistamine väga lihtne.


  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 2 sl pruuni suhkrut
  • 3 sl valget suhkrut
  • 1 sl võid
  • 1 tl vanillsuhkrut
Sega koor pruuni ja valge suhkruga. Tõsta kastrul pliidile ning keeda madalal temperatuuril aeg-ajalt segades 10-15 minutit või kuni segu paksenemiseni. Lisa või ja vanillsuhkur ning sega läbi. Lase jahtuda.

Allikas: "100 kooki 3" (lk 87)




1 kommentaar:

  1. Tõesti väga maitsev! Sõltuvust-tekitav lausa :)

    VastaKustuta