neljapäev, 10. juuni 2010

Kohupiimakattega rabarberi-maasikakook





See on magusa põhja, mahlase täidisega ning suus-sulava kattega kook, mis muutub seistes aina paremaks ning on parim külmalt. Ise tegin koogi eelmisel õhtul valmis ja järgmisel hommikul sõime.

PÕHI:
  • 100 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
  • 1 muna
  • 3 sl hapukoort
  • 1 tl küpsetuspulbrit
TÄIDIS:
  • 200 g maasikaid
  • 200 g rabarbereid
  • 75 g suhkrut
  • 2 sl tärklist
KATE:
  • 3 muna
  • 100 g suhkrut
  • 300 g vanillikohupiimakreemi
  • 100 g hapukoort
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Vahusta toasoe või ja hapukoor suhkruga. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu, näpuotsaga soola ja muna ning töötle ühtlaseks pehmeks tainaks. Määri 24-26 cm läbimõõduga koogivorm võiga või vooderda küpsetuspaberiga. Määri tiagen (spaatli abiga) vormi põhjale ja äärtele.
Koori ja haki rabarber. Lõika maasikad sektoriteks. Sega maasikad ja rabarberid suhkru ja tärklisega kokku ning vala põhjale. Kui kasutad külmutatud marju, siis lisa nad koogile sulatamata.
Vahusta toasoojad munad suhkruga. Sega hulka kohupiimakreem ja hapukoor ning vala segu täidisele. (Kui kasutad maitsestamata kohupiimakreemi, siis lisa sellele 1 tl vanilliessentsi või vanillisuhkrut).
Küpseta kooki 180 kraadi juures umbes tunnike või kuni kook on kenaks kuldpruuniks küpsenud. Ära üle küpseta, siis muutub kook kuivaks. Tõmba ahju uks lahti ning lase koogil täielikult jahtuda. Võimalusel tõsta kook veel jahtunult vähemalt paariks tunniks külmkappi.

Allikas: Elis köögis

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar