teisipäev, 8. juuni 2010

Vürtsikas jõhvikakook


TAINAS:
  • 150 g võid
  • 2 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl kardemoni
  • 4 dl nisujahu
  • 1 tl soodat
KATE:
  • 200 g jõhvikaid (või pohli)
  • 0,5 - 1 dl suhkrut
SERVEERIMISEKS:
  • Vanillikastet või -jäätist
Sega toasoe või suhkruga, lisa lahtiklopitud muna ja hapukoor. Sega omavahel kõik kuivained, lisa taina hulka ja sega hästi läbi. Tõsta tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga kaetud 26-28 cm läbimõõduga kõrgema äärega pirukavormi. Laota peale jõhvikad ja raputa üle suhkruga. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri vanillikasteme- või jäätisega.

Allikas: "100 kooki 3" (Vürtsikas pohlakook)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar