teisipäev, 8. juuni 2010

Kanašnitsel seentega



  • 4 kanafileed
  • 2 muna
  • 1-2 dl nisujahu
  • Soola
  • 1 tl karrit
  • 200-300 g seeni (nt šampinjone)
  • 2 lehtselleri vart
  • 1-2 sibulat või 10 cm pikkune jupp porrulauku
  • 100 g juustu
  • Musta pipart
  • Toiduõli
Vasarda kanafileed lihahaamriga kergelt üle. Ära sellega liiga hoogu mine, sest kanaliha on niigi suhteliselt õrn. Võid vasardada ka läbi kile, siis saab tulemus parem! Raputa peale pisut soola. Samal ajal pane ahi 200 kraadi juurde soojenema. Lõika seened viiludeks ja prae kuumal pannil vähese toiduõliga läbi. Küpsemise lõpupoole lisa juurde hakitud sibul või porrulauk ja varsseller. Maitsesta karri ja musta pipraga.
Klopi munad lahti, lisa pool teelusikatäit soola. Puista nisujahu taldrikule. Tõsta vasardatud kanafileed kõigepealt jahusse ja pööra, siis kasta munasse ning prae pannil ühekaupa. Pärast ahjus küpseb liha täiesti läbi. Aseta praetud kanafileed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta peale seene-sibulasegu ning aja ühtlaselt laiali. Mida rohkem seenesegu, seda maitsvam roog. Kata kanafileed juustuga (sobib nii riivitud kui ka viilutatud juust). Pane ahju umbes 10-15 minutiks küpsema.

Allikas: Naistelehe Nipiraamat (NR 15 ; MAI 2009)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar