teisipäev, 8. juuni 2010

Rabarberirull



Rabarberitega rullbiskviit valmib suurema vaevata. Eriti lihtne on rulli täidis - ainult kokkusegamisvaev. Sobib eelkõige kookosesõpradele, sest täidises on seda ohtralt. Võid vanillipudingu asemel proovida ka kakao- või karamellipudingu täidist. Tee rabarberirull päev varem valmis, sest seistes muutub see aina paremaks, aga ka samal päeval on maitsev.


Tainas:
  • 5 muna
  • 5 sl suhkrut
  • 5 sl jahu
Kate:
  • 200 g rabarberit
  • 2 tl kaneeli
  • 1 sl suhkrut
Täisis:
  • 500 g vanillipudingut
  • 100 g (röstitud) kookoshelbeid
Kaunistuseks:
  • Tuhksuhkrut

Koori ja tükelda rabarberid.
Taina valmistamiseks vahusta munavalged tugevaks vahuks. Teises kausis vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks. Sega omavahel munavalga- ja kollasevaht ning sõelu hulka jahu. Sega õrnalt läbi. Vala tainas õlitatud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega rabarberitükid kaneeli ja suhkruga ning laota ühtlaselt tainale. Küpseta 200 kraadises ahjus umbes 10 minutit. Tõsta küpsenud biskviit suhkruga üleraputatud küpsetuspaberile ja eemalda biskviidi küljes olev küpsetuspaber. Kata rätikuga või keera rulli ja lase jahtuda.
Sega vanillispuding ja kookosehlbed. Laota täidis ühtlase kihina biskviidile ja keera rulli. Sõelu rullile tuhksuhkrut. Parim järgmisel päeval.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar