esmaspäev, 7. juuni 2010

Mustikakook



Põhi:
  • 75 g margariini
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1,5 dl nisujahu
  • 1 tl vanill- või vanilliinsuhkurt
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
  • 4 dl mustikaid
  • 4 dl maitsestamata jogurtit (või hapukoort)
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanill- või vanilliinsuhkurt
  • 2 muna
Alusta koogi tegemist põhja valmistamisest: sega jahu, küpsetuspulber ja vanilliinsuhkur omavahel ning seejärel kaalu/mõõda kõik ülejäänud ained ühte kaussi ning näpi need ühtlaseks massiks. Mustikakoogi küpsetamiseks sobib 26 cm läbimõõduga vorm. Tee koogivorm külma veega märjaks ning seejärel suru tainas märgade käte abil vormi. Täidise mahavoolamise vältimiseks tõsta taina servad ka vormi külgedele. Muretainas ei jää käte külge, kui kasutad taina vormimisel märgi käsi.
Täidis: Marjad valatakse taina peale ja sinna peale valatakse vanilliisuhkrust, munadest ja maitsestamata jogurtist segatud täidis. Küpsetatakse 200 kraadi juures umbes 25 minutit või senikaua kuni kook on omandanud kauni välimuse.
PS! Kui kasutatakse sügavkülmutatud marju, siis segatakse marjad eelnevalt 2 tl kartulitärklisega. Tärklis seob tekkiva mustikamahla ning koogi põhi ei ligune läbi.

Allikas: Toidutare

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar