reede, 11. juuni 2010

Kreemjas kapsa-tatrahautis




Kuna pisut oli külmkapis kapsast, eelmisel päeval sai just ostetud murulaugumaitselist Merevaiku, siis otsustasin midagi neist valmistada. Inspiratsiooniallikaks on see retsept. Tulemuseks oli hästi juustune ja maitsev toit. Mulle maitses see ka järgmisel päeval külmalt. Sulatatud juust lisab toidule mõnusat kreemisust. Järgmine kord ehk proovin suitsukanamaitselise sulatatud juustu ja suitsukanatükkidega.

Umbes kolmele kuni neljale
  • 75 g tatratangu
  • Võid
  • 180 g värsket kapsast
  • 400 ml kuuma vett
  • Soola
  • 85 g sinki
  • 150 g murulaugumaitselis sulatatud juustu (Merevaik)
Kuumuta potis 1 sl võid, lisa tatar ning prae paar minutit aeg-ajalt segades. Haki kapsas peeneks, lisa koos kuuma veega potti tatra juurde. Maitsesta soolaga, kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel, kuni kapsas ja tatar on pehmed. Lõika sink kuubikuteks ning prae võisel pannil läbi. Lisa praetud singikuubikud ja sulatatud juust valmis kapsa-tatrahautisele ning sega, kuni juust on sulanud. Serveeri.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar