neljapäev, 1. märts 2012

Talvine supp juustuga


Üks tõeliselt hea tummine, juustune ja toitev supp, mis sisaldab ka rohkesti köögivilju - brokolit, lillkapsast ja porgandit. Kes armastavad vürtsikaid suppe, need võivad lisada ka tšillihelbeid.


4-6 portsu
  • 1 l kanapuljongit
  • 300 g lillkapsast
  • 1 porgand
  • 700 g brokolit
  • 3 sl võid
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • Soovi korral tšillihelbeid
  • 2 sl jahu
  • 1,5 dl piima või kohvikoort
  • 100-150 g juustu
  • 100 g sulatatud juustu (võib olla maitsestatud)
  • Soola-pipart

Kuumuta 5 dl puljongit koos tükeldamata lillkapsa ja paariks-kolmeks jupiks lõigatud porgandiga keema, madalda kuumust ja lisa brokoliõisikud. Kui rohelised õisikud on peaaegu pehmed, kurna potitäis sõelal. Püreesta pehmeks keenud lillkapsas ja porgand saumikseriga, brokoli jäta eraldi.
Riivi juust. Kuumuta või potis keskmisel tulel ning prae hakitud sibulat-küüslauku (ja tšillihelbeid) 5 minutit. Lisa jahu ja sega läbi. Kuumuta madalal tulel 4 minutit. Vala potti soe piim ja ülejäänud puljong, sega pidevalt. Aja keema ning lisa lillkapsa-porgandipüree ja portsude kaupa juustud. Sega juurde brokoli, maitsesta suppi vajadusel soola-pipraga ja serveeri hea krõbeda saiaga.

Allikas: Rimi retseptileht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar