pühapäev, 25. märts 2012

Kodune leiva-pähklijogurt


Leiva-pähklijogurt on üks mu lemmikuid, seega oli juba ammu plaanis proovida ka ise seda jogurtit valmistada. Täitsa hästi kukkus välja. Teeks teinegi kord.
Mõnusalt paks kodune leivajogurt, milles rohkelt pähkleid. Leiva karamellistamine annab jogurtile kergelt karamelliselt mõrkja maitse.


  • 0,5 l piima
  • 0,5 dl maitsestamata jogurtit (Gefilius)
  • 50 g pähkleid
  • 50 g riivleiba
  • 6 sl suhkrut
Kuumuta piim 45-55 kraadini. Vala piim kaanega plastmasskaussi, lisa maitsestamata jogurt ja jäta ühtlasele toatemperatuurile 6-8 tunniks seisma. Mida soojem jogurtil on, seda kiiremini ta valmib, nii et kui toad on jahedad, siis võiks jogurtikausi näiteks tekkidesse mässida. Segada valmivat jogurtit ei tohi, sest siis muutub see tükiliseks.
Sulata 3 sl suhkrut kuival kuumal pannil karamelliks. Lisa riivleib ja hakitud pähklid, kuumuta, kuni leib ja pähklid on kergelt pruunistunud. Tõsta jahtuma. Seejärel murra see väikesteks tükkideks. Lisa jogurtile 3 sl suhkrut ja riivleiva-pähklisegu. (Alguses jääb leiva-pähklisegu kõvade tükkidena, kuid seistes see pehmeneb). Tõsta jogurt vähemalt 3 tunniks külmkappi. Enne serveerimist sega jogurt läbi, et leiva-pähklisegu ühtlaselt jaotuks.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar