kolmapäev, 7. märts 2012

Kilupirukad


Maitsvad maheda munasektori ja soolakas-vürtsika kiluga pirukad. Parimad soojalt.


20 tk

Tainas:
  • 150 g võid
  • 5 dl jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl hapukoort
  • 0,5 tl soola
Täidis:
  • 20 vürtsikilu
  • 5 keedetud muna
Määrimiseks:
  • 1 muna
Näpi pehme või ja küpsetuspulbri-jahusegu puruseks massiks. Lisa hapukoor ja sool ning sega ühtlaseks tainaks. Vormi pätsiks, keera toidukilesse ja lase pool tundi külmkapis seista.
Rulli jahe tainas 3-4 mm paksuseks plaadiks ja lõika 8x8 cm suurusteks ruutudeks. Pane igale ruudule diagonaalselt puhastatud kilu ja munasektor. Tõsta kaks tainanurka kilu peale keskele kokku. Määri munaga ja küpseta 200 kraadises ahjus 15-20 minutit.

Allikas: "Nutika perenaise kokaraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar