teisipäev, 13. märts 2012

Kodused kohukesed

Juba ammu olin mõelnud kohukeste valmistamisest, sest need maitsevad mulle väga. Kodused kohukesed ei tulnud küll nii ilusad nagu poest ostetud, aga maitsesid siiski hästi ja olid mõnusalt kreemjad. Kindlasti proovin veel teiste retseptide järgi kohukesi teha ning plaanis on katsetada ka erinevate lisanditega kohukesi.


5-6 tk
  • 125 g võid
  • 0,5 sl vanillsuhkrut
  • 0,5 dl suhkrut
  • 250 g lahjat pakikohupiima
Glasuur:
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 15 g võid

Vahusta või suhkrutega kohevaks kreemiks. Eriti hästi õnnestub see purustamiseks mõeldud köögikombaini vidinaga. Kui tekkiv võikreem on ühtlane ja pehme, jäta masin käima ja lisa kohupiim. Purusta segu ühtlase ja koos püsiva massini.
Mähi kohupiimakreem mitmes osas toidukile sisse. Rulli ühtlaseks ning kinnita hoolsalt otsad. Lase torukestel korralikult külmikus taheneda, selleks võib kuluda mitu tundi.

Sulata kuuma veevanni kohal või ja šokolaad.
Lõika küpsetuspaberist kohukese pinnalaotusega sobivad tükid. Määri spaatli või noa abil õhuke kiht sulašokolaadi paberile ning tõsta peale kohupiimarull. Kata šokolaadiga ka selle küljed ja pealispind ning suru paber tihedalt kohupiimarulli külge. Aseta külmikusse tahenema.

Allikas: Oma Maitse (jaanuar 2011)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar