Hea mahedamaitseline kohupiimakook piparkoogipõhjal. Lisaks piparkoogipurule kaunistasin koogi veel vahustatud vanillikastme ja raffaello kommidega.
- 200 g piparkooke (või küpsiseid)
- 100 g sulatatud võid
- 500 g kohupiima
- 300 g paksu hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillsuhkrut
- 1 tl kaneeli
- 3 muna
- 1 sl vahtrasiirupit
- Piparkooke
Purusta piparkoogid (või küpsised) köögikombainis või tainarulliga ja sega sulatatud võiga. Suru 24 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhja ja äärtele.
Katteks sega kohupiim ja hapukoor. Lisa suhkur, vanillsuhkur ja kaneel ning vahusta segamini. Lisa ükshaaval ja pidevalt vahustades munad. Lõpuks maitsesta vahtrasiirupiga.
Kummuta kohupiimamass vormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 35 minutit, kuni täidis on hüübinud ja ääred saanud kauni värvi. Lase 10 minutit jahtuda ning eemalda ettevaatlikult vormist. Vajadusel aita noaga kaasa. Lase lõplikult jahtuda ja tõsta enne serveerimist veel vähemalt tunniks külmkappi.
Pudista peale piparkoogipuru või kaunista tervete piparkookidega.
Allikas: "Kohupiima- ja kodujuustutoidud 2"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar