esmaspäev, 2. jaanuar 2012

Piparkoogimaitseline britatort



Krõbe beseekate. Mõnus ja vahune kohupiima-pohlatäidis. Pehme ja mahlane põhi. Kergelt piparkoogimaitseline. Suussulav. Mmm... lihtsalt imehea koogike!


Põhi:
  • 125 g võid
  • 2 munakollast
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl piima
  • 1,5 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl kaneeli
Beseekiht:
  • 2 munavalget
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 0,5 tl kaneeli
  • 2-3 sl mandlilaaste
Kreem:
  • 2 dl vahukoort
  • 250 g kohupiima
  • 2 dl pohli
  • 1 dl pohlamoosi
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g piparkooke
Kaunistuseks:
  • Tuhksuhkrut
Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või suhkruga. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega jahu, küpsetuspulber, ingver ja kaneel. Lisa kuivained piimaga vaheldumisi või-munavahule ning sega ühtlaseks. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Vahusta beseekihi tarvis munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja kaneel. Kata tainas ettevaatlikult munavahuga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda. Vajadusel säilita põhja toatemperatuuril ahjurestil küpsetuspaberi all. Nii säilib see ööpäev.
Kreemi tarvis vahusta koor, sega hulka kohupiim, pohlad, pohlamoos, suhkur ja purustatud piparkoogid.
Lõika põhi pooleks. Tõsta üks pool alusele, kata kreemiga ning tõsta teine põhjapool peale. Sõelu üle tuhksuhkruga ja lõika ruutudeks.
Tort maitseb hästi nii kohe pärast kokkupanekut kui ka järgmisel päeval.

Allikas: "Talvetoidud" - L. Virkus, P. Enden

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar