Krõbe beseekate. Mõnus ja vahune kohupiima-pohlatäidis. Pehme ja mahlane põhi. Kergelt piparkoogimaitseline. Suussulav. Imehea koogike!
- 125 g võid
- 2 munakollast
- 1 dl suhkrut
- 1 dl piima
- 1,5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 0,5 tl jahvatatud ingverit
- 0,5 tl kaneeli
- 2 munavalget
- 1,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillsuhkrut
- 0,5 tl kaneeli
- 2-3 sl mandlilaaste
- 2 dl vahukoort
- 250 g kohupiima
- 2 dl pohli
- 1 dl pohlamoosi
- 1 dl suhkrut
- 50 g piparkooke
- Tuhksuhkrut
Vahusta beseekihi tarvis munavalged kõvaks vahuks, lisa vähehaaval suhkrud ja kaneel. Kata tainas ettevaatlikult munavahuga. Puista peale mandlilaastud. Küpseta 175kraadises ahjus 25 minutit. Lase jahtuda. Vajadusel säilita põhja toatemperatuuril ahjurestil küpsetuspaberi all. Nii säilib see ööpäev.
Kreemi tarvis vahusta koor, sega hulka kohupiim, pohlad, pohlamoos, suhkur ja purustatud piparkoogid.
Lõika põhi pooleks. Tõsta üks pool alusele, kata kreemiga ning tõsta teine põhjapool peale. Sõelu üle tuhksuhkruga ja lõika ruutudeks.
Tort maitseb hästi nii kohe pärast kokkupanekut kui ka järgmisel päeval.
Allikas: "Talvetoidud" - L. Virkus, P. Enden
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar