neljapäev, 19. jaanuar 2012

Kihiline astelpaju-piparkoogimaius toorjuustuvahuga


Kaunis kihiline dessert mõnusa beseetükikeste, vürtsikate piparkookide, tervislike ja hapukate astelpajumarjade ning suus-sulava toorjuustuvahuga. Väga maitsev magustoit.


Kuuele
  • 200 g piparkooke
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 50-100 g beseesid
  • 2 dl vahukoort
  • 2 dl külmutatud astelpajumarju
  • 1 dl astelpajumoosi
  • 3 sl astelpajulikööri
  • 2-5 sl suhkrut
Purusta näppude vahel klaaside põhja või kaussi pool piparkookidest. Vahusta koor suhkruga. Lisa toorjuust, astelpajumoos ja -liköör ning mikserda ühtlaseks kreemiks. Sega hulka enamik külmutatud marjadest (jäta mõni kaunistamiseks). Laota piparkoogipurule pool kreemist ja murenda peale beseed. Pudista peale suurem jagu ülejäänud piparkookidest (jäta kuus kaunistuseks). Tõsta peale ülejäänud kreem. Kata kilega ja pane külmkappi 3 tunniks kuni 1 ööks. Vahetult enne serveerimist kaunista astelpajumarjade ja piparkookidega.

Allikas: "Talvetoidud" - Lia Virkus, Pille Enden


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar