teisipäev, 3. jaanuar 2012

Rikkalik kaerahelbepuder


Tegemist on tõepoolest rikkaliku pudruga, mis sisaldab ka mune ja rosinaid. See on puder, mis üllatab oma kreemisusega. Magusa maitse annavad vanillsuhkur ja serveerimisel peale niristatav mesi. Mõnus hommikune energiapomm. Puder on hea nii soojalt, jahtunult kui ka külmkapikülmalt.


Neljale
  • 3 dl kaerahelbeid
  • 6 dl vett
  • 2 dl piima
  • 1 dl rosinaid
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 3 muna
  • 4 tl võid
  • 3 sl mett
Kuumuta vesi keemiseni. Lisa piim, kaerahelbed ja kaneel, kuumuta taas keemiseni. Alanda pliidi temperatuuri ning keeda 7-15 minutit. Võta pott tulelt. Sega pudru hulka rosinad ja vanillsuhkur. Klopi ükshaaval juurde munad. Jaga puder taldrikutesse, pane igale portsjonile 1 tl võid ja nirista peale mett.

Allikas: "Pudrud hommiku-, lõuna- ja õhtusöögiks" - P. Enden


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar