reede, 30. detsember 2011

Kiire piparkoogitainas


Piparkoogitainas, mida on ääretult lihtne valmistada ja mis valmib tõesti kiiresti. Kohe peale kokkusegamist on see taigen tõeliselt maitsev, nii et ikka ja jälle rändas mõni taignatükike suhu. :) Sellest piparkoogitaignast saab küpsetada mahedama maitse ja heledama värviga piparkooke.


Umbes 1160 g taigent
  • 150 g toasooja võid
  • 1,5 dl heledat siirupit
  • 2 dl suhkrut
  • 1,5 dl vahukoort
  • 1 sl kaneeli
  • 1 sl jahvatatud ingverit
  • 1 sl jahvatatud nelki
  • 0,5 sl jahvatatud kardemoni
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 9 dl nisujahu
Glasuur:
  • 3 dl (värvilist) tuhksuhkrut
  • 1 munavalge
  • Mõni tilk sidrunist pressitud mahla
Sega omavahel või, siirup ja suhkur. Vahusta koor ja lisa siirupi-võisegu hulka. Sega omavahel kõik kuivained ja sega võisegusse. Pane taigen kilesse ja üheks ööpäevaks külma.
Rulli taigen plaadiks, lõika välja meelepäraste kujudega piparkoogid ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 5-10 minutit. Lase jahtuda.
Sega kokku glasuuriained, jälgi et ei jääks tükke sisse. Glasuur võiks olla voolav, aga mitte vedel. Kui glasuur saab liiga paks, lisa veel tilk sidrunist pressitud mahla, kui liiga vedel, siis lisa tuhksuhkrut. Kaunista sellega piparkoogid.

Allikas: Selveri retseptileht


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar