laupäev, 7. jaanuar 2012

Meetort


Meemaitseline mahlane ja magus tort.
Taigna valmistamine ja hapukoorekreemi kokku segamine käib kiiresti ja lihtsalt, kuid taigna rullimine ja küpsetamine on aeganõudvad, kuna taigen on üsna kleepuv. Selle tordi taigna rullimise käigus suutsin ma plastmassist taignarulli ka ära lõhkuda, aga pole hullu, sest see oligi juba vana :D Aga kogu see vaev ja taignaga mässamine on seda väärt, sest tort on tõeliselt maitsev. Antud hapukoorekreemi suhkrukogusega tuleb üsna magus tort, kui armastad mahedamamaitselist meetorti vähenda suhkrukogust.


Tainas:
  • 3 spl mett
  • 2,5 dl suhkrut
  • 3 muna
  • 2 tl soodat
  • 5 dl jahu
Kreem:
  • 1 kg hapukoort
  • 2 dl suhkrut
Vahusta munad kohevaks vahuks. Kuumuta potis mesi ja suhkur. Kui segu on tõusnud keema, lisa munavaht. Sega juurde sooda ja tõsta tulelt. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks. Jahuta tainas, jaga kuueks osaks. Rulli tainast küpsetuspaberil ümmargused (20-24 cm läbimõõduga) kettad ja küpseta ükshaaval 200 kraadises ahjus 3-7 minutit.
Sega hapukoor ja suhkur ning määri kreem jahtunud kihtide vahele. Üks taignaketas purusta peeneks puruks ja puista tordile. Lase tordil külmikus üleöö maitsestuda.

Allikas: "Tordiraamat"


1 kommentaar:

  1. Tegin meekooki täna mehele üllatuseks:)
    Lõpuks tuli väga hea, kõrge ja ilus ka vaid 4 kihiga (+puru), vaatamata sellele, et arvasin, et lõpuks pean kõik ära viskama, kuna vedelat suhkrumassi ja munavahtu kokku segades läks siirup tükki - jahtus vist liiga järsult maha. Kallasin küll väikeste portsude kaupa ning segasin korralikult, kuid nii ta mul läks miskipärast.
    Mõtlesin, et las ta olla, küll ära lahustub ja lisasin ikka jahu, kuid tainas tuli lõpuks nagu karamellikommi puruga ja istusin 40 minutit, noppides sealt neid tükke välja..
    Hapukoore segasin kokku kondenspiimaga suhkru asemel - ausaltöeldes mingit maitsevahet ei tunne.

    Igatahes püüan välja mõelda, kuidas edaspidi vedelike omavahel paremini segada, ning kindlasti teen seda kooki uuesti.
    Täh:)

    VastaKustuta