pühapäev, 17. oktoober 2010

Juustuse katte ja kukeseentega lõhe



Toitev juustuse ja rammusa kattega ahjus küpsetatud lõhe.

  • 1 keskmise suurusega lõhefilee
  • 150 g sulatatud juustu
  • 1 tl meresoola
  • 1 dl värsket tilli
  • 100 g kukeseeni
  • 2-3 spl toiduõli
  • 1 sibul
  • 100 g majoneesi
  • 100 g riivitud juustu

Pane lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale meresoola. Määri sulatatud juust kalafileele ühtlaselt laiali. Haki värske till peeneks ja puista kalale. Ideaalselt sobib ka sügavkülmutatud till.
Kalla pannile natuke toiduõli ning prae puhastatud kukeseened ning tükeldatud sibul selle sees kergelt läbi - hilisem järelvalmimine toimub ahjus. Jaga seened kalafileele.
Sega riivjuustu hulka majonees ning lõpuks kata kukeseened majoneesi-riivjuustuseguga. Küpseta 200 kraadi juures 30-40 minutit. Serveeri kuumalt.



Allikas: Nipiraamat (oktoober 2010, NR 32)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar