laupäev, 23. oktoober 2010

Iirisemaitseline õunakook




TAINAS:
  • 125 g margariini
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillsuhkrut
KATE:
  • 5 hapukat õuna
  • 100 g lehmakomme või pehmeid iiriseid
  • 3 sl fariinsuhkrut
  • Suure sidruni riivitud koor

Mikserda toasoe margariin suhkruga kohevaks. Lisa toasoe muna ja mikserda jälle väga õhuliseks. Sõelu peale küpsetuspulbri ja vanillsuhkruga segatud jahu ning sega ühtlaseks kas lusikaga või mikseri väga aeglasel kiirusel. Kata tainaga 24 cm läbimõõduga võitatud pirukavormi põhi ja ääred.
Puhasta ja koori õunad, lõika viljaliha pisikesteks kuubikuteks ja puista tainaümbrisesse. Riputa peale fariinsuhkur ja sidrunikoor. Lõika lehmakommid või pehmed iirised väikesteks tükkideks, riputa õuntele. Küpseta ahju keskmisel siinil 200 kraadi juures 25 minutit.


Allikas: "Suur õunaraamat" - Maire Suitsu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar