neljapäev, 4. aprill 2013

Karamelline juustukook


Juustukoogid on ühed minu lemmikud ning see on üks viimase aja parimaid juustukooke.Võrratult kreemjas karamelli-juustukook lausa sulab suus, mistõttu on sellest raske keelduda. Karamellkaste annab koogile imehea karamellimaitse. Lehmakommid vajuvad küpsisepõhjale ning muudavad ka selle karamelliseks.


Põhjaks:
  • 200 g Digestive küpsiseid
  • 3 sl suhkrut
  • 100 g võid, sulatatud
Täidiseks:
  • 650-700 g maitsestamata toorjuustu, toasooja
  • 2 dl karamellkastet (nt Schwartau)
  • 2 sl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1-2 sl vanillsuhkrut
  • 4 muna, toasooja
  • 6 "Lehmakese" kommi
Peale:
  • 2 dl hapukoort
  • 1,5 dl karamellkastet
  • 100 g toorjuustu
  • 3 sl vaniljekastmepulbrit (Ekströms)
  • Purustatud "Lehmakese" komme
Eelkuumuta ahi 190 kraadini. 
Valmista ette 24 cm küpsetusvorm. Purusta küpsised, sega sulatatud või ja suhkruga ning suru vormi põhjale ja 2 cm kõrguselt külgedele. Küpseta 10-13 minutit.
Madalda temperatuur 150 kraadini.
Klopi toorjuust ja vispelda sekka karamellkaste. Kui mass on ühtlane ning õhuline, lisa jahu, suhkrud ning ükshaaval, samal ajal massi segades, munad. Sega ning vala mass põhjale. Puista peale hakitud "Lehmakese" kommid. Küpseta umbes 1 tund ja 25 minutit, ahju põhja aseta kuumakindel kauss veega. Lase koogil jahtuda.
Vispelda karamellkaste, hapukoor, toorjuust ja vaniljekastmepulber ühtlaseks kreemiks ning määri koogile.
Lase koogil üleöö külmas seista. Enne serveerimist kaunista kommipuruga.

Allikas: Toit&Trend (jaanuar-veebruar 2012), väikeste muudatustega
 


1 kommentaar: