Põhi:
- 200 g Digestive küpsiseid
- 100 g võid
- 3 spl riivleiba
- 2 spl kamajahu
- 2 dl riivleiba + 1 dl suhkrut
- 3 spl kamajahu
- 4 dl 35% rõõska koort
- 0,5-1 dl suhkrut
- 100 g valget šokolaadi
- 300 g kohupiimapastat
- 6 želatiinilehte
- 300 g külmutatud mustikaid
- 4 tl suhkrut
- 0,5 sidruni mahl
- 2 želatiinilehte
Purusta küpsised. Lisa küpsisepurule riivleib, kamajahu ja sulatatud või. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Tõsta vorm külma.
Rösti kuival pannil riivleib, suhkur ja kamajahu. Sega pidevalt, kuni tulemus on sõmer ning karamelliselt lõhnav. Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sulata valge šokolaad veevannis ning sega kohupiimapasta hulka. Sega vahustatud koor, kohupiimakreem ja leivapuru üheks massiks. Pane želatiinilehed viieks minutiks külma vette paisuma. Seejärel sulata želatiinilehed väheses kuumas vees. Vala želatiinilahus vahukoore-kohupiimasegule ja sega. Kummuta täidis koogi põhjale. Silu pealt ning aseta umbes 4 tunniks külmikusse.
Sulata mustikad sõela sees ja kausi kohal. Paisuta kaks želatiinilehte ning sulata väheses kuumas vees vedelaks. Maitseks lisa suhkrut, sidrunimahla ja mustikatest nirisenud sulamahla. Sega läbi. Vala mustikad koogile (kook peab olema vormis!) ning želatiinilahus peale. Aseta kook külmikusse tagasi ja serveeri mõne tunni möödudes.
Allikas: Toidutare
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar