kolmapäev, 17. aprill 2013

Kanatort ehk ahjuküpsetis Kurinõi tort


Toitev ja juustune kanatort, millele ananass lisab mahlasust. Maitsev nii soojalt kui ka jahtunult.


  • 12 nahata ja kondita kanakintsu
  • 400 g juustu
  • 250 g šampinjone
  • 1 sibul
  • 5 lõiku konserveeritud ananassi
  • 100 g majoneesi
  • Kanamaitseainet
  • 3 küünt küüslauku
  • Tilli, peterselli
  • Soola, pipart
Pane kanakintsud, majonees, kanamaitseaine, hakitud küüslauk, sool ja pipar suurde kaussi. Sega ja pane 1 tunniks külmkappi.
Prae toiduõlis hakitud seened ja sibul poolenisti valmis. Riivi juust, lõika ananassid väikesteks tükkideks.
Võta ümmargune küpsetusvorm ja aseta sellele küpsetuspaber. Jaga kanasegu kaheks osaks. Laota esimene osa vormi põhja, selle peale tõsta seened, sibul ja ananass ning pool riivitud juustust. Lisa järgmine kiht kana. Pane 50-60 minutiks 180-200 kraadisesse ahju. 10 minutit enne valmimist puista peale ülejäänud juust. Lase tordil natuke jahtuda ja puista üle peterselli ja tilliga.

Allikas: Selveri retseptikalender 2013


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar