laupäev, 6. aprill 2013

Kõrvitsapätsid toorjuustukreemiga


Lihtsad ja pehmed, äärtest veidi krõbedad küpsised. Toorjuustukreem lisab muidu vähemagusatele pätsikestele magusust ning muudab need kaunimaks.


Tainas:
  • 4 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl söögisoodat
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 0,25 tl jahvatatud ingverit
  • 0,5 tl soola
  • 2 suurt muna
  • 2,5 dl Demerara suhkrut
  • 120 g võid
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 2 dl kõrvitsapüreed
Toorjuustukreem:
  • 100 g maitsestamata toorjuustu
  • 30 g toasooja võid
  • 1 dl tuhksuhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
Sega jahu, küpsetuspulber, sooda, kaneel, ingver ja sool. Vahusta toasoojad munad suhkruga. Lisa munavahule sulatatud või, vanillsuhkur ja kõrvitsapüree. Lisa ka kuivainesegu ning sega ühtlaseks tainaks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile lusikaga väiksed tainakuhjad. Küpseta 200-kraadises ahjus 12-15 minutit. Lase jahtuda ja kaunista kreemiga, mille oled kokku seganud loetelus toodud ainetest.

Allikas: "Võrratud koogid"



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar