reede, 12. aprill 2013

Vaarikatega napoleonikook


Põhi:
  • 400 g võid
  • 750 g jahu
  • 100 g vett
  • 0,5 tl soola
  • 4 sl suhkrut
Keedukreem:
  • 1 l piima
  • 4 munakollast
  • 8 sl suhkrut
  • 2,5 sl jahu
  • Võid
  • Vanillisuhkrut
Vaarikatäidis:
  • 500 g vaarikaid
  • 3 sl pruuni suhkrut




Mõõda kaussi jahu, lisa või ja haki. Lisa juurde suhkur, sool, vesi. Jäta külmkappi 1 tunniks seisma. 
Keeda keedukreem. Kuumuta piim keemiseni, klopi munakollased suhkru ja jahuga lahti. Tõsta munasegusse natuke sooja piima. Sega ühtlaseks ja vala piima sisse, nüüd sega pidevalt, kuni kreem potis pakseneb (nõrgal tulel). Seejärel tõsta pott tulelt, sega sisse tükike võid ja natuke vanillsuhkrut.
Jaga taigen osadeks (olenevalt sellest, mitu kihti tahad teha, nt 8). Rulli tükid hästi õhukeseks ja küpseta 250 kraadi juures helepruuniks (u 5 min).
Suru vaarikad kahvliga puruks, sega juurde pruun suhkur.
Pane serveerimisalusele kiht koogipõhja, siis kiht vaarikapüreed ning kiht põhja ja teine kiht keedukreemi. Vaheldumisi vaarikapüree ja keedukreemi kihid. Kõige peale puista 1-2 purustatud koogipõhja. Lase koogil üle öö külmkapis seista.

Allikas: Selveri retseptikalender 2012



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar