Krõbeda kookoshelbe-küpsisepõhja ning siidise astelpajukreemiga kook pakub nii silmailu kui hellitab ka maitsemeeli. Kook on mõnusalt vahune ja suus-sulav. Mulle maitses see eriti koos paksu virsikujogurtiga :)
Põhi:
- 130 g Digestive küpsiseid
- 80 g võid
- 20 g kookoshelbeid
- 400 ml 35% rõõska koort
- 300 g kodujuustu
- 50-100 g suhkrut
- 200 g valget šokolaadi
- 15 g želatiini + 3sl külma vett
- 60 g astelpajumahla
- 90 g suhkrut
- 300 ml rõõska koort (10% või 35%)
- 7 g želatiini + 2sl külma vett
Purusta küpsised ja sega sulavõiga, lisa kookoshelbed. Suru küpsisepuru 24-26 cm läbimõõduga vormi põhja ja küpseta 180-kraadises ahjus 10 minutit.
Vahusta koor, kodujuust ja suhkur tugevaks vahuks. Samal ajal pane želatiin külma vette paisuma ja sulata veevannil valge šokolaad. Kui šokolaad on sulanud, lase sel veidi jahtuda ja lisa täidiseainetele. Sulata želatiin veevannil ning vala pidevalt segades ülejäänud massi hulka. Vala täidis koogile ja lase sel enne kreemi tegemist mõni tund külmas seista.
Kreemi jaoks kuumuta potis madalal tulel astelpajumahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Teises potis kuumuta rõõsk koor keemiseni. Lisa mahl, sega läbi, tõsta tulelt ning lase jahtuda. Pane 7 g želatiini 10 minutiks külma vette paisuma. Hiljem soojenda veevannil, lisa ülejäänud segule ja kalla koogile. Lase koogil üleöö külmkapis seista.
Allikas: Oma Maitse (märts 2013)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar