Selle lasanje vamistamine on küll aeganõudev, kuid kogu see aeg ja vaev tasub ennast ära, sest lõpptulemus on tõeliselt maitsev. Kogu pere sööb ja kiidab! :)
- 12-14 lasanjeplaati
- 100 g riivitud juustu
- 3 sl võid
- 4 sl oliiviõli
- 1 sibul
- 1 küüslauguküüs
- 100 g suitsupeekonit
- 1 riivitud porgand
- 500 g segahakkliha
- 125 g kanamaksa (võib ka ära jätta)
- 1,5 dl valget veini
- Soola, musta pipart
- Muskaatpähklit
- 3 sl tomatipastat
- 1,5 dl puljongit
- 400 g purustatud tomateid
- 40 g võid
- 3 sl nisujahu
- 6 dl piima
- Soola, musta pipart, muskaatpähklit
Samal ajal valmista valge kaste: sulata või pannil, sega hulka jahu. Kuumuta madalal kuumusel minuti jagu. Lisa juurde piim, kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga, keeda veel tasasel tulel 2-3 minutit.
Tõsta väheke hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja, lao peale lasanjeplaadid. Tõsta plaatidele taas hakklihakastet ja valget kastet. Lao sel moel 3-4 kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja kaste. Puista peale riivitud juust ja võitükikesed. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.
Allikas: Selveri retseptileht
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar