pühapäev, 7. aprill 2013

Klassikaline hakklihalasanje


Selle lasanje vamistamine on küll aeganõudev, kuid kogu see aeg ja vaev tasub ennast ära, sest lõpptulemus on tõeliselt maitsev. Kogu pere sööb ja kiidab! :)


  • 12-14 lasanjeplaati
  • 100 g riivitud juustu
  • 3 sl võid
Hakklihakaste:
  • 4 sl oliiviõli
  • 1 sibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 100 g suitsupeekonit
  • 1 riivitud porgand
  • 500 g segahakkliha
  • 125 g kanamaksa (võib ka ära jätta)
  • 1,5 dl valget veini
  • Soola, musta pipart
  • Muskaatpähklit
  • 3 sl tomatipastat
  • 1,5 dl puljongit
  • 400 g purustatud tomateid
Valge kaste:
  • 40 g võid
  • 3 sl nisujahu
  • 6 dl piima
  • Soola, musta pipart, muskaatpähklit
Kuumuta õli pannil, lisa hakitud küüslauk, sibul, peekon ja porgand. Kuumuta segades, kuni on pehmed. Lisa hakkliha ja tükeldatud kanamaks, kuumuta veel segades, kuni liha on läbiküpsenud. Lisa valge vein ja kuumuta mõni minut. Seejärel lisa puljong, keeda mõni minut. Lisa tomatikonserv ja tomatipasta, maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Lase madalal kuumusel haududa 40-50 minutit.
Samal ajal valmista valge kaste: sulata või pannil, sega hulka jahu. Kuumuta madalal kuumusel minuti jagu. Lisa juurde piim, kuumuta vispeldades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga, keeda veel tasasel tulel 2-3 minutit.
Tõsta väheke hakklihakastet neljakandilise lasanjevormi põhja, lao peale lasanjeplaadid. Tõsta plaatidele taas hakklihakastet ja valget kastet. Lao sel moel 3-4 kihti lasanjeplaate. Kõige pealmised kihid peaksid olema lasanjeplaadid ja kaste. Puista peale riivitud juust ja võitükikesed. Küpseta 200 kraadises ahjus 30 minutit. Serveeri kuumalt koos värske salatiga.

Allikas: Selveri retseptileht


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar