neljapäev, 28. veebruar 2013

Porgandikook meekreemiga


Põhi:
  • 100 g sulavõid
  • 2,5 dl suhkrut
  • 2 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 3 dl riivitud porgandit
  • 1,5 dl hakitud pähkleid
  • 1 dl rosinaid
Kreem:
  • 150 g toasooja võid
  • 100 g mett
Kate:
  • 70 g võid
  • 50 g mett
  • 1 dl röstitud, purustatud pähkleid



Sega põhja ained kokku, pane ümmargusse (24 cm) vormi, küpseta 180 kraadi juures umbes 30 minutit, katsudes peaks põhi olema vetruv.
Kreemiks vahusta toasoe või meega ja määri jahutatud, pooleks lõigatud põhja ühele poolele. Aseta peale teine pool (kui põhi tundub kuiv, siis võib pooli niisutada mõne kompotivedelikuga).
Katteks sulata potis mesi ja või, määri koogi peale, puista üle pähklipuruga ja aseta mõneks tunniks külmkappi.

Allikas: Selveri retseptikalender 2013


2 kommentaari:

  1. Maitse on koogil väga hea, ent ehk peaks suhkru kogust vähendama, kuna tegemist on üsna magusa palaga. Pakkusin seda täna hommikul Itaalias b&b külalistele hommikusöögiks ning nad said oma päevase energiakoguse kätte :-) Proovin homme hommikul seda kooki toorjuustu-maitsestamata jogurti kreemiga serveerida.

    VastaKustuta
  2. Väga maitsev kook tuli, läheb varsti kordamisele :)

    VastaKustuta