esmaspäev, 18. veebruar 2013

Šokolaadi-toorjuustukook


Suus-sulav šokolaadiga toorjuustukook šokolaadisõpradele. Tõeliselt rammus ja kreemjas - just selline nagu üks õige juustukook peabki olema. Juba väiksest tükist saab magusaisu rahuldatud. Imehea koos vanillijäätise ja toormoosiga, aga ka lihtsalt kuuma kohvi või teega. Kui soovid midagi erilist, võid enne küpsetamist lisada tumeda, valge ja piimašokolaadi laaste. 


Põhi:
  • 200 g muredaid küpsiseid
  • 2 spl kakaopulbrit
  • 100 g sulatatud võid
Täidis:
  • 900 g toorjuustu
  • 190 g suhkrut
  • 1 tl vanilliekstrakti
  • 4 muna
  • 200 g tükeldatud tumedat šokolaadi



Kuumuta ahi 150 kraadini (gaasiahjul aste 2).
Murenda küpsised ja pane köögikombaini. Lisa kakaopulber ja jahvata peeneks. Lisa kogu aeg segades sulavõi. Suru taigen sõrmede või lusika abil küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm) põhjale. Tõsta koogipõhi katte tegemise ajaks külma.
Sega toorjuust, suhkur ja vanilliekstrakt mikseriga aeglasel kiirusel, kuni tekib tihe ja siidjas mass. Lisa edasi segades ükshaaval munad. Kaabi pärast iga muna lisamist kausi külgedele kleepunud taigen silikoonspaatliga lahti. Segu peab olema hästi ühtlane ja kreemjas. Võid mikseri suuremale kiirusele lülitada, et segu tuleks kergem ja kohevam, kuid ära liiga kaua vahusta, sest toorjuust võib vedelaks minna.
Pane šokolaad kuumakindla kausiga keeva veega kastruli kohale, nii et kausi põhi ei puudutaks vett. Lase šokolaadil üles sulada. Tõsta paar lusikatäit toorjuustumassi šokolaadi sisse ja sega, et kahe segu temperatuuri ühtlustada. Siis kalla toorjuustusegu šokolaadi sisse ja sega ühtlaseks kreemiks.
Tõsta täidis külmale koogipõhjale. Pane fooliumisse mähitud koogivorm suuremasse vormi või kõrgete servadega küpsetusplaadile ja täida see veega, nii et kaks kolmandikku koogivormist oleks vee sees. Küpseta 40-65 minutit. Ära üle küpseta - kate peab keskelt veel kergelt võdisema. Lase toorjuustukoogil vormis veidi aega taheneda, kata kinni ja pane kogu ööks külmkappi.

Allikas: "Koolibri koogiraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar