reede, 22. veebruar 2013

Kuldkalatort


Biskviit:
  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Täidis ja kate:
  • 4 dl vahukoort
  • 2-4 sl suhkrut
  • 1 tl vanillsuhkrut
  • 400 g vanillikohupiima
  • 2 sl värskelt pressitud sidrunimahla
Immutamiseks ja vahele:
  • 1 väike purk (400 g) ananassikompotti
Kaunistamiseks:
  • 300 g puuviljalõigukujulisi marmelaade


Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sõelu hulka küpsetuspulbriga ühendatud jahu ja sega tasakesi läbi. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 8-10 minutit. Kontrolli küpsust tikuga! Lase valmis biskviidil jahtuda.
Täidise ja katte tegemiseks vahusta koor suhkrutega. Lisa kohupiim ja sidrunimahl ning sega läbi. Pane kolmandik massist teise kaussi ja sega juurde nõrutatud ananassitükid.
Lõika jahtunud biskviitpõhi pooleks, aseta tükid üksteise peale ja lõika välja kala keha. Seejärel lõika nurkadest üks suurem ja üks väiksem uim, üks nurk jäta tervenisti sabaks. Aseta alumine tordikiht serveerimisalusele. Immuta seda ananassikompoti vedelikuga ning määri ananassitäidisega. Tõsta teine kiht peale ning immuta ka see. Pane uimed tordile. Kata ülejäänud kohupiima-vahukooremassiga. Kaunistamiseks lao kalale kollased ja oranžid marmelaadilõigud. Rohelisest marmelaadist tee silm.

Allikas: "Lastepere kokaraamat"


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar