pühapäev, 3. veebruar 2013

Apelsinikastmega hapukooretort


Taaskord üks väga maitsev kook, seekord apelsinikastme ja piparkookidega. Maheda hapukoorekreemi ja vürtsikate piparkookidega kihiti laotatud tarretatud kook on kaunistatud karamelliselt krõmpsuva Daim šokolaadiga. Magus-mõrkjas apelsinikaste lisab pidulikkust ja muidugi maitseb koos koogitükiga imehästi.


  • 2 apelsini mahl
  • 0,75 + 1-1,5 dl suhkrut
  • 8 želatiinilehte
  • 500 g hapukoort
  • 4 dl 35% rõõska koort
  • Soovi korral 1 sl Cointreaud
  • 250 g õhukesi piparkooke
Kaste:
  • 3 apelsini mahl
  • 1 dl suhkrut
Kaunistamiseks:
  • Daim šokolaadi
Keeda apelsinimahlast ja 0,75 dl suhkrust siirup. Aseta želatiin külma veega 5-10 minutiks paisuma ja lahusta siis veidi jahtunud siirupi hulka. Sega hulka hapukoor ning kui segu hakkab kergelt tarretuma, siis ülejäänud suhkruga vahustatud koor. Kontrolli maitsestust ning soovi korral lisa likööri või suhkrut.
Tõsta kreem kihiti piparkookidega lahtikäivasse koogivormi (24 cm). Lase külmikus tarretuda.
Keeda kastme jaoks mahl ja suhkur tihedamaks siirupiks, jahuta.
Serveeri torti külma apelsinisiirupi ja hakitud Daim šokolaadiga.

Allikas: Oma Maitse (detsember 2012)


1 kommentaar: